Kas blogid veebipoodide lehtedel on oma aja ära elanud?

Märtsis 2010. asutasime Pillerpallile Facebooki lehe ja sellest ajast peale – ehk siis 4,5 aastat – ei ole ma ühtki blogi-postitust teinud. Nagu tagantjärele paistab. Muidugi jõuab info FB kaudu kiiremini ja kaugemale kui blogist. Aga teisest küljest on ebaõiglane jätta infost ilma need inimesed, kes ei taha endale fb kontot teha. Saan neist suurepäraselt aru, sisuliselt kuulun ise ka nende hulka. Lihtsalt mingil hetkel pani fb mind sundseisu – selleks, et hallata veebipoe kontot, pidin endale ka konto tegema.

Ühesõnaga, olles mitte kõige suuremas vaimustuses sotsiaalvõrgustikest, otsustasin nüüd, et kogu info, mis ma fb-lehel postitan, tuleb ka siia blogisse panna. Blogi tarkvarale uuendus teha jne.

Ausalt öeldes läks mul vahepeal seoses riistvara uuendamisega kaduma ka juurdepääs blogi admin-liidesele ehk tagaotsale. Parool oli olemas aga kuidas jõuda sellele õigele lehele, kus seda kasutada… Õnneks on leidlikud inimesed loonud programmid, mis kammivad kõikvõimalikke maailma veebilehti, otsivad sealt blogisid ja jätavad leitud blogide postituste juurde omakasupüüdlikke inglisekeelseid kommentaare (tavaliselt viisakas kiitev üldsõnaline tekst koos mingi veebiaadressiga, mida soovitakse reklaamida-levitada.) WP spämmiplugin on õnneks tubli ja saadab sellistel juhtudel mulle kirja palvega minna ja kommentaarid üle vaadata-kustutada-heaks kiita. Ühe sellise palve ma postkastist õnneks leidsin ja tuletasin sealt admin-liidese aadressi. Kiidetud olgu tublid programmeerijad ja nende kliendid!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>